Onderneem actie

In eerste instantie zal iemand actie moeten ondernemen om een leuk iemand tegen te komen. Ga dus actief op pad. Doe mee met sociale activiteiten en probeer een grote vriendenkring op te bouwen. Bekijk de verschillende vormen die er zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

 

 

Iemand ontmoeten op straat

In eerste instantie kun je iemand ontmoeten op straat. Dit lijkt misschien eng, maar wanneer je vaker mensen op straat aanspreekt merk je dat het na verloop van tijd minder eng wordt. Probeer het aanspreken luchtig te houden, maar laat wel duidelijk merken dat je de persoon die je aanspreekt een leuke uitstraling vindt hebben. Wissel contactinformatie uit of ga samen iets drinken.

 

 

Internet dating

Bij internet dating ga je op internet op zoek naar een leuke partner. Er bestaan gratis datingsites en internet dating websites waarvoor je moet betalen. Bij sommige internet dating websites betaal je per verstuurd bericht of wanneer je een foto wilt bekijken. Bij andere websites voor internet dating betaal je iedere maand, ook wanneer je niet bent ingelogd die maand of wanneer je niemand hebt ontmoet via de website. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt met internet dating, kies dan voor een gratis dating website. Stuur vervolgens berichten naar mensen die jou leuk lijken.

 

Wanneer je lid wilt worden van een betaalde kun je kiezen voor een datingsite zoals Relatieplanet, Lexa of Parship.

 

 

Speeddaten

Speeddaten is een redelijk modern verschijnsel. Bij het speeddaten komen mensen naar een centrale plaats, bijvoorbeeld een kroeg. Op een speeddating sessie zul je met verschillende personen een 1-op-1 gesprek voeren van enkele minuten. Nadat alle mannen met alle vrouwen hebben gesproken, kunnen alle mannen en vrouwen opgeven met wie zij denken te matchen. Wanneer dit wederzijds is, wisselen de man en vrouw contactinformatie uit zoals telefoonnummer en e-mail. In sommige gevallen hoor je een paar dagen later wie in jou geïnteresseerd is en krijg je de contactgegevens via degene die de speeddating sessie heeft georganiseerd. Men moet meestal betalen om te speeddaten.

 

 

Singlefeesten

Sommige internet dating websites organiseren ook singlefeesten. Leden van de dating site komen dan naar een discotheek die door Parship, Lexa of Relatieplanet is afgehuurd. Zo kun je er zeker van zijn dat er veel singles op het feest aanwezig zullen zijn.

 

Mensen ontmoeten via vrienden en kennissen

Wanneer je veel vrienden of kennissen hebt, kan het altijd zijn dat je via hun je toekomstige partner leert kennen. Kijk wel uit dat je je niet alleen richt op vrienden van vrienden, maar ook de eerder genoemde dating mogelijkheden bekijkt.