Op de eerste date geen bioscoop of discotheek

De eerste date is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Het is belangrijk dat je kunt praten en elkaar kunt verstaan. Ga daarom naar een rustige plek, en vermijd de bioscoop en de discotheek. Veel mannen vragen een vrouw voor de eerste date meteen mee naar de film. Dit is niet verstandig. Wanneer je allebei anderhalf uur naar een film zitten te kijken, hebben jullie in dat anderhalf uur nauwelijks met elkaar gepraat. Je wilt hem of haar toch beter leren kennen? Samen naar de bioscoop kan altijd nog wanneer jullie elkaar beter kennen en er een klik is.

 

Hetzelfde geldt in nog grotere mate voor de discotheek. In discotheken staat de muziek altijd hard. Eigenlijk veel te hard. Je moet gaan schreeuwen om een normaal gesprek te kunnen voeren. Vermijd de discotheek voor een eerste date. Je loopt dan ook niet het risico om verleid te worden door de dansvloer of door alcohol. Het minste wat je als man wilt is een vrouw die denkt dat jij haar dronken probeert te voeren. Ook voor de discotheek geldt dus: bewaar het idee voor een latere date. Trouwens: alcohol kun je op de date het beste helemaal niet drinken. Wil je toch wat drinken? Bestel op een terrasje één cocktail met twee rietjes en drink er samen uit.

 

 

Geef niet veel geld uit op een eerste date

Er bestaan mannen die honderden euro's uitgeven op een eerste date. Geloof het of niet: ze bestaan. Ze gaan bijvoorbeeld met haar naar een duur restaurant en betalen de rekening. Er is niets op tegen om samen iets te gaan eten of aan te bieden om een drankje te betalen, maar overdrijf dit niet. Mannen betalen zoveel voor vrouwen om indruk op haar te maken. Ze zeggen er eigenlijk mee: "Kijk eens hoeveel geld ik heb". Maar ondertussen krijgt zij het gevoel dat hij haar probeert om te kopen.

 

Mijn stelregel is dat ik maximaal tien euro mag uitgeven op een date. Ik wijk daar niet van af. Wil zij nog even samen zijn, dan heeft ze twee keuzes: 1) ze gaat mee naar mijn huis, 2) zij betaalt vanaf nu voor de rest van de avond. Ik doe dit om niet onnodig veel geld uit te hoeven geven. Na twee drankjes weet je toch meestal al of het iets kan worden.

 

 

Wat wel te doen op een eerste date?

Er zijn genoeg dingen om te doen op de eerste date, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Een strandwandeling of een boswandeling is gratis. Je kunt dan ook nog picknicken. Leg allebei een paar euro neer, en je hebt een paar broodjes en wat beleg. Wil je zondigen met alcohol, dan is samen de zonsondergang bekijken met een wijntje toch echt wel romantisch!

 

Bekijk lokale kranten voor evenementen in de buurt. Vraag desnoods willekeurige voorbijgangers of er in de buurt iets te doen is. Vooral in een stad is er altijd wel ergens een markt, braderie, beurs of goedkope tentoonstelling bezig. Mijn favoriet is de paranormale beurs. Zelfs vrouwen die niet in het paranormale geloven, bezoeken zo'n beurs om daar aparte sieraden te kopen. Die sieraden betaalt zij uiteraard zelf ( althans, dat hoop ik voor je! ).

 

Zorg dat je degene die je date het gevoel heeft dat hij of zij ieder moment weg kan. Neem zelf ook die houding aan: wanneer jij weg wilt, dan ga jij weg. Hierdoor voelt de date ontspannender aan. Je moet niets. Je date om plezier te hebben: je leven hangt er niet vanaf. Wees ontspannen.