Weet hoe jouw ideale partner is

Bij het zoeken van een partner is het handig om te weten wat voor soort partner je zoekt. Wanneer je weet wat voor partner je zoekt, zul je het soort partner dat je leuk vindt ook aantrekken. Je vertelt tegen de agenda van je onbewuste hoe jouw ideale partner moet zijn. Vervolgens zorgt jouw onbewuste ervoor dat je in aanraking komt met mannen of vrouwen die aan dat beeld voldoen.

 

Dit klinkt misschien zweverig en sprookjesachtig, maar in feite is het heel natuurlijk dat wij worden aangetrokken tot leuke mensen en activiteiten. Wanneer wij weten wat wij leuk vinden, wordt ons filtersysteem daarop aangepast. Het beeld van wat wij leuk vinden is vaak een bewust beeld. Maar het filtersysteem daarentegen werkt onbewust. Dit geldt ook voor het zoeken naar de ideale partner.

 

 

Hoe omschrijf jij jouw ideale partner?

Voor het omschrijven van jouw ideale partner is het natuurlijk belangrijk dat het iemand moet zijn die een beetje bij je past. Daarbij moet je echter niet te kritisch zijn. Mensen zijn altijd wel verschillend, maar je hebt nu eenmaal mensen die meer bij je passen dan andere mensen.

 

Kijk naar je hobby's. Vind je het belangrijk dat je toekomstige partner dezelfde hobby's heeft als jij? Houd je zelf van feesten en vind je het belangrijk dat jouw ideale partner daar ook van houdt? Hoe serieus ben jij in een relatie? Wanneer jij liever wat losse contacten hebt, kun je beter niet iets beginnen met iemand die op zoek is naar vastigheid. Kijk dus naar jouw intentie en zorg dat deze overeenkomt met jouw ideale partner.

 

Zorg er ook voor dat jij niet teveel een uiterlijk beeld van jouw ideale partner hebt. Wanneer je alleen maar de lichamelijk eigenschappen kunt benoemen die hij of zij moet hebben, moet je je afvragen of je niet alleen geïnteresseerd bent in wat losse sexuele contacten in plaats van één enkele serieuze relatie. Dit is geen probleem. Wees echter wel eerlijk hierover tegenover jezelf en tegenover partners in de toekomst.

 

Wellicht kom je er achter dat er meer mensen bij je passen dan je zelf dacht. Ook kan het zijn dat jouw ideale partner moeilijk te vinden is. Bekijk dan of je een reëel beeld hebt gemaakt van jouw ideale partner. Je moet het jezelf immers niet te moeilijk maken.

 

 

Hoe vind jij jouw ideale partner?

Omdat jij voor jezelf een beeld hebt gecreëerd van jouw ideale partner, heb je een hoop concurrentievoordeel in vergelijking met jouw competitie. Wanneer je weet wat je zoekt wordt dit namelijk veel meer gewaardeerd door de mensen die jij ontmoet dan wanneer je niet weet wat je zoekt. Hieronder een aantal mogelijkheden om jouw ideale partner te vinden:

 

Internet dating

Vroeger heerste op internet dating een taboe. Echter hebben steeds meer huishoudens tegenwoordig een internetverbinding. Hierdoor hebben veel mensen tegenwoordig een profiel op een dating website of een social networking website zoals Hyves, Netlog of Facebook. Ook Twitter wordt steeds populairder.

 

Spreek jouw mogelijke partner aan op straat

Dit vereist een hoop lef maar in de praktijk wordt het altijd gewaardeerd zolang je het netjes houdt. Ga gewoon eens een gesprek met hem of haar aan en gebruik geen voorgekauwde openingszinnen. Zeg gerust dat je hem of haar beter wilt leren kennen.

 

Speeddaten

Een relatief nieuw fenomeen is het speeddaten. Mannen en vrouwen komen dan naar een speciale plaats, bijvoorbeeld een afgehuurde kroeg of discotheek. Alle mannen kunnen dan een kort gesprek voeren met alle vrouwen. Aan het einde van de speeddating sessie kunnen zij aangeven of zij iemand leuk vinden. Wanneer dit wederzijds is, worden contactgegevens uitgewisseld.