Openingszinnen

Openingszinnen zijn zinnen die voornamelijk door mannen (maar ook door vrouwen) worden gebruikt om contact te leggen met de andere sekse. Openingszinnen zijn bedoeld om de aandacht te trekken van de persoon die jij aanspreekt.

 

 

Openingszinnen en wat er mis mee is

Openingszinnen zijn fout. Heel fout. Het probleem met openingszinnen is in eerste instantie dat men gelooft dat openingszinnen werken. Maar heb je bij een sollicitatiegesprek weleens één enkele zin nodig gehad om aangenomen te worden? Vast niet. Heb je ooit je auto kunnen verkopen door slechts één enkele zin te gebruiken? Vast niet. Bij het versieren van vrouwen is dit niet veel anders. Er is meer voor nodig dan slechts één zin.

 

Nog meer dan bij het sollicitatiegesprek en het verkopen van een auto of huis moet er bij het versieren van vrouwen een vertrouwensband ontstaan. Je moet dus iets van jezelf prijsgeven. Er moet in zekere zin sprake zijn van authenticiteit. Je authentieke zelf moet je laten zien. En wanneer je openingszinnen uit een boekje gebruikt, komt dit niet authentiek over. En hierdoor ontstaat er ook geen vertrouwensband. Hoe kun je immers iemand vertrouwen als hij duidelijk voorgekauwde openingszinnen uit een boekje gebruikt?

 

 

De meest slechte openingszinnen

De volgende openingszinnen worden als de meest slechte openingszinnen beschouwd.

 

"Ken ik jou niet ergens van?"

Deze openingszin staat op nummer één van de minst originele openingszinnen. Deze openingszin is ook niet eerlijk. Het suggereert dat je de vrouw wellicht kent, terwijl je de vrouw eigenlijk beter zou willen leren kennen. Je zou beter kunnen zeggen: "Ik zou je graag beter willen leren kennen".

 

"Deed het pijn toen je uit de hemel viel?"

Nu niet overdrijven! Misschien ben je een mooie vrouw aan het aanspreken, maar dergelijk geslijm zal vaak averechts werken. Het geeft haar tevens de indruk dat je haar puur aanspreekt op haar uiterlijk. En dat is wat veel vrouwen juist niet willen.

 

"Geloof jij in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer aan komen lopen?"

Dit is typisch een openingszin waarbij men ervan uitgaat dat een openingszin als een magic pill werkt. Ook geef je met deze openingszin je intentie teveel bloot.

 

 

De juiste openingszinnen

De juiste manier om iemand te benaderen heeft niets met openingszinnen te maken. Wanneer een knappe vrouw door een man wordt aangesproken, dan zal zij zich twee dingen afvragen:

 

  • "Wie is hij en wat wil hij van me?"
  • "Hoelang is hij van plan om hier te blijven?"

 

Deze vragen zal ze niet aan je stellen. Het is daarom belangrijk om deze vragen meteen te beantwoorden in je benadering. Zeg waarom je haar aanspreekt. Noem bijvoorbeeld haar aparte kledingstijl. Die heeft zij helemaal uitgekozen om iemand zoals jou te ontmoeten! Spreek haar niet aan op haar lichaam.

 

Zeg tevens dat je van plan bent om niet lang te blijven, want je was op weg naar iets of iemand. Dit zal haar enigszins gerust stellen en ze zal zich meer voor je openstellen.