Veelgemaakte dating en flirt fouten (voor mannen)

De statistieken liegen er niet om. In 2015 zal Nederland rond de drie miljoen vrijgezellen tellen. Veel van deze vrijgezellen zijn tussen de vijfentwintig en veertig jaar. Doen wij onderzoek naar deze groep mannen, dan komen er een aantal gedragingen naar boven die het succes met vrouwen blokkeren. Een aantal van deze gedragingen zullen in dit artikel genoemd worden.

 

Omdat veel mensen zeggen dat je het vinden van een partner niet mag forceren en dat het allemaal vanzelf komt, hebben veel andere mensen die hiernaar luisteren een passieve levenshouding aangenomen. Zij werken overdag, komen thuis, gaan eten en gaan lekker op de bank hangen om TV te kijken of te internetten. Een groot deel van de single mannen tussen de vijfentwintig en veertig jaar speelt iedere avond computerspellen.

 

Weer een andere groep mannen tussen de vijfentwintig en veertig jaar stort zich op het werk of op carrière. Hij of zij gaat veel overwerken. Vaak gebeurt dit onder het mom van: "ik ben jong, vrijgezel. Nu moet ik er iets van maken!". En enigszins klopt dat ook wel: er is geen partner waar hij of zij rekening mee hoeft te houden. Vaak zie je toch dat deze mensen uiteindelijk in een bepaald gat vallen. Zij hebben na hun vijfendertigste levensjaar het idee dat zij iets gemist hebben.

 

Wanneer een man binnen deze categorie toch een vrouw tegenkomt, dan komt het vaak voor - door gebrek aan ervaring met andere vrouwen - dat hij al zijn pijlen op deze ene vrouw gaat richten. Hij belt haar erg vaak (een paar keer per dag), overlaadt haar met complimenten en probeert indruk op haar te maken (over bijvoorbeeld zijn goede baan of dure auto).

 

 

  • Het huis niet verlaten
  • Te veel computergamen
  • Te veel op werk en carrière storten
  • Alle pijlen richten op één vrouw
  • Te veel indruk proberen te maken op een vrouw

 

 

Het huis niet verlaten

Veel mannen verlaten het huis niet. Natuurlijk verlaat je het huis wel voor je werk of om boodschappen te doen, en soms spreek je af met vrienden. Maar ga je wel actief op pad om een vrouw te ontmoeten? Misschien herken je het wel. Het is zes uur 's avonds, je komt van werk, en je gaat op weg naar je huis. Misschien is het wel een ander tijdstip, maar dat doet er even niet toe. Het gaat erom dat je recht op jouw bestemming afgaat, namelijk jouw huis.

 

Maar heb je nooit eens opgelet wat voor moois er allemaal op straat rondloopt? Vrouwen die jij achter jouw TV of achter je computer nooit van je leven zult tegenkomen (tenzij je onze internet dating technieken gebruikt natuurlijk). Waar het om gaat is dat te weinig mannen echt actie ondernemen. Wat let jou om een bloedmooie vrouw in een supermarkt, sportcentrum, schoenenwinkel, parkje, museum, natuurgebied of op het strand aan te spreken? Of gewoon doodeenvoudig op straat tijdens je route van en naar werk. Ga er gewoon eens op uit en probeer je vertrouwde gebied (de zogenaamde comfort zone) eens te verlaten.

 

 

Te vaak computerspellen spelen

Een groot deel van de single mannen tussen de vijfentwintig en veertig jaar speelt iedere avond computerspellen. Computerspellen werken op het beloningssysteem van een mens. Wanneer je veel geld hebt in een computerspel, dan voel jij je in dat computerspel echt rijk en machtig. Je kunt helemaal opgaan in dat spel. Maar voor veel computergameverslaafden herkenbaar: zodra je de (spel)computer uitzet is dat gevoel helemaal weg. In het werkelijke leven heb jij al die rijkdom, macht en vrouwen niet. En daarom is het tijd hier wat aan te doen. Verkoop de computerspellen en steek je geld in persoonlijke ontwikkeling. Neem desnoods een dating account op een datingsite. Hierop rust tegenwoordig helemaal niet meer het taboe van de jaren negentig, toen werd gesteld dat datingsites alleen voor mannen zijn die langs de "normale" weg geen vriendin kunnen vinden.

 

Waar het om gaat is dat computerspellen je niet verder helpen op enig vlak. Sociaal niet, financieel niet (okee er bestaan een aantal mensen die miljonair zijn geworden in Second Life of anderszins geld verdienen met computerspellen spelen), maar zeker niet op het gebied van de liefde. Zet de spellen op Marktplaats en koop een paar goede boeken over communicatie en relaties.

 

 

Te veel op werk en carrière storten

Veel mannen besluiten zich volledig op het werk te storten en vaak over te werken onder het mom van: "ik ben jong en ik heb toch geen partner. Nu moet ik er iets van maken". Waar zij niet aan denken is dat al dit overwerken misschien wel voorkomt dat ze een partner tegenkomen. Zolang je aan het werk bent, zit je niet in de setting van vrouwen ontmoeten. Tenzij je natuurlijk veel vrouwen op je werk hebt, maar ook in dat geval: een relatie op de werkvloer is niet handig.

 

Wat ook vaak wordt gedacht is, dat als je maar goed carrière maakt, of misschien wel miljonair wordt, dat de vrouwen dan als een blok voor je zullen vallen. Ook dat is niet helemaal waar. Vrouwen willen vaak een man die sociaal is en verstand heeft van vrouwen. Als je een baan hebt met veel vrouwen op je werk is dat mooi meegenomen. Als dat je zelfs een relatie heeft gebracht, dan zal je waarschijnlijk niet op dit artikel uitgekomen zijn via een Google-zoektocht. Dus mocht jij ook veel overwerken, overweeg dan eens of je met wat minder vaak werken niet ook gewoon gelukkig kunt leven en wel tijd zult overhouden om vrouwen te ontmoeten.

 

 

Alle pijlen richten op één vrouw

En dan gebeurt het. Je komt een vrouw tegen en je krijgt haar telefoonnummer. Omdat dit één van de weinige vrouwen voor jou is in de afgelopen jaren, betekent ze plotseling heel veel voor je. Omdat het zo schaars voor je is, wordt deze ene vrouw voor jou erg belangrijk. En daar begint het: je gaat haar vaak bellen en gaat haar overladen met complimenten. Misschien leg je wel vrij snel je gevoelens voor haar bloot of laat je je levensgeluk van haar afhangen. Van een jongen met een eigen leven verander jij nu in iemand die een ander (haar) op een voetstuk plaatst en jezelf minder belangrijk vindt.

 

Je verbaast je erover dat zij zich nu opeens terugtrekt. Wat deed je verkeerd? Waarschijnlijk is zij geschrokken van jouw gedrag. Zij is ervan geschrokken dat jij haar zo vaak belt en haar overlaadt met complimenten. Je hebt haar misschien verteld dat je verliefd bent op haar. Zij krijgt het hiervan benauwd en wil je ook niet afwijzen. Het gevolg is dat je steeds moeilijker contact met haar kunt krijgen.

 

Een remedie hiertegen is om je pijlen niet op een enkele vrouw te richten, maar op heel veel vrouwen. Het is beter om in overvloed te leven. Wanneer jij een vrouw de indruk geeft dat jouw levensgeluk van haar afhangt, dan voelt zij zich benauwd. Omdat ze je ook weer niet durft af te wijzen of durft te zeggen dat ze het benauwd krijgt ervan, zal ze minder vaak de telefoon opnemen of misschien zelfs helemaal niet meer.

 

 

Te veel indruk proberen te maken op een vrouw

Andere mannen denken dat vrouwen een gigantisch eisenpakket hebben voor wat betreft rijkdom, status, een goede baan of een dure auto. Vaak zie je dan ook mannen hierover opscheppen bij een vrouw. Dit gedrag werkt echter averechts! Hoewel meer geld altijd handig is om te kunnen leven, zal het een vrouw niet echt kunnen schelen hoeveel je verdient. Als zij rijk wil worden, dan gaat zij zelf wel voor de carrière. Daar heeft zij jou niet voor nodig!

 

Daar komt bij dat ze je een beetje een patser zal vinden. Wanneer jij opschept over je rijkdom of andere zaken, dan lijkt het alsof je haar probeert te overtuigen (ratio). En verleiden heeft niets met overtuigen te maken. Eerder met het kunnen triggeren van emoties bij een vrouw. Wanneer je zo erg opschept, dan zal het ook lijken alsof je dit doet ter compensatie van iets anders. Bijvoorbeeld ter compensatie van je gebrek aan succes met vrouwen.

 

 

Samenvatting

Veel mannen ondernemen te weinig actie om vrouwen te ontmoeten. Zij gaan na hun werk direct naar huis en gaan voor de televisie of op het internet zitten. Een andere groep mannen zal zich compleet op zijn werk of carrière storten. De tijd dat men achter de TV zit of aan het werk is kan beter besteed worden. Neem je het heft in eigen handen, dan vergroot je de kans op het ontmoeten van een vrouw aanzienlijk. Spreek bijvoorbeeld vrouwen aan op straat, in een park, in de supermarkt of in het museum. Overal kun je vrouwen ontmoeten.

 

Veelgemaakte dating en flirt fouten zijn de volgende. Ten eerste richten veel mannen hun pijlen op slechts één vrouw. Zij bellen haar overmatig en overladen haar met complimenten. Dit geeft haar een benauwd gevoel en zij zal daardoor geneigd zijn om het contact op een lager pitje te zetten. Sommige vrouwen nemen de telefoon helemaal niet meer op of sturen helemaal geen SMS meer terug, wanneer jij ze een benauwd gevoel geeft.

 

Ga ook niet opscheppen bij een vrouw. Met ratio kun je een vouw niet versieren. Een vrouw verleid je door emoties bij haar te triggeren. Opscheppen werk averechts: zij vind je een patser en zij denkt dat je hiermee je gebrek aan succes met vrouwen probeert te compenseren.